четвер, 26 лютого 2015 р.

Lviv Hadoop User Group meetup #3 REPORT

Lviv Hadoop user group meetup #3 Report

Минулого тижня львівське комюніті зібралося втретє щоб обмінятися досвідом в межах Hadoop компетенції. Аудиторія була люб"язно надана компанією Epam, яка прихистила нас в своєму тренінг центрі на забезпечила нескінченою кількістю смачних піц на напоїв (за що виносимо подяку HR віділу!).




Першим виступив спеціальний гість з київського Єпаму - Юрій Юрченко, який поділився своїм досвідом роботи з XML на петабайтному датасеті. Доповідь викликала масу запитань та жваве обговорення не тільки під час доповіді, а й після під час неформального спілкування.

Другим доповідачем був Максим Дорошено з львівського Єпаму, який виступив з доповідю на доволі екзотичну тему: Developing custom eXtensions for HUE. Для багатьох користувачів хадупу, можливість кастомізувати HUE та доповнювати веб-інтерфейс власними компонентами стала справжнім відкриттям. Загалом, кілька людей просто під час доповіді дійшли висновку, що їм на проекті потрібно також кастомізувати HUE під власні потреби.

Гарною традицією стало вручення подарунків найактивнішим учасникам: на це раз це були подарункові набори від Epam Systems та O'Reilly. Також бібліотека юзер групи поповнилася новими книжками від O'Reilly, які були представлені (і одразу роздані) під час зустрічі: загалом в нашій бібліотеці тепер є 5 книжок на теми BigData та споріднені.

Наприкінець, хотілося б ще раз подякувати Epam за чудову організацію івенту!

Немає коментарів:

Дописати коментар