пʼятницю, 4 липня 2014 р.

Lviv Hadoop User Group meetup #1 REPORT

Lviv Hadoop User group meetup #1 REPORT


Минулого тижня вперше львівські хадупери та зацікавлені темою інженери зустрілися в рамках Lviv Hadoop User Group. Понад 30 активість представляли широкий спектр львівських компаній (Epam, V.I. Tech, Lohika, Intelias, SoftServe, etc), нажаль, доволі значна кількість зареєстрованих так і не дійшли.



Під час зустрічі було піднято дві теми, які викликали бурхливі дискусії та жваве обговорення відвідувачами події. 



Першим виступив Юрій Боднар з доповідю на популярну тему Enterprise Data Warehouse and Hadoop, в якій були освітлені питання переваг та недоліків Enterprise Data Warehouse як парадигми, які можливості нам надає платформа Hadoop та як Hadoop може стати основою для побудови нового покоління Enterprise Data Warehouse у великих компаніях. 

{SLIDES 1:  будуть доступні пізніше}

Друга доповідь була присв"ячена більш вузькій темі - R on Hadoop, доповідач Костянтин Кудрявцев: з доповіді слухач дізнався про можливі способи використання мови R на платформі Hadoop, навіщо і коли це потрібно, та існуючі обмеження, а також загальну інформацію про мову програмування R. 


Після виступів відбулося вільне спілкування на біля хадупні теми, яке супроводжувалося споживанням смачної піци, і тут хотілося б подякувати компанії Epam та особливо HR-відділу за забезпечення нас приміщенням для зустрічі й шикарним вибором піци/напоїв та створення затишної атмосфери! Під час обговорення, лунали думки що є сенс зробити подібні зустрічі щоквартальними - будемо сподіватися що так і буде, а ми змвожемо залучити нових доповідачив з цікавими темами.



P.S.
1) Тепер інформацію про оновлення блогу можна отримувати за допомогою функціоналу 

Follow by Email

на правій стороні екрану (від цього посту) - просто введіть свій мейл
2) Маєте пропозиції/ідеї/тощо? Напишіть нам за допомогою 

Контактна форма

на правій стороні екрану (від цього посту)
3) Хто дочитав сюди - молодець:) Відгук про попередню зустріч можна лишати тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар